Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Агнешка дреболия с пресен лук на фурна

Агнешка дреболия с пресен лук на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Агнешка дреболия с пресен лук на фурна1 / 2
19/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Не жалете зеления лук и червеното вино - така агнешките дреболийки са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг.
  • мазнина - 170 мл.
  • зелен лук - 5 - 6 връзки
  • сол - 3 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
  • червен пипер - 2 гр.
  • чушки - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се агнешка червена карантия (черен дроб, бъбречета, момици и др. ) Дреболията се измива в студена вода и се нарязва, слага се в тавичка или глинен гювеч заедно с мазнината.

Прибавят се връзките пресен лук изчистен и нарязан на дребно и чушките – цели.

Когато месото и лукът омекнат, прибавят се солта, чер и червен пипер, разбъркват се и се заливат с чаша бульон или гореща вода и отново се слагат във фурната, докато ястието стане напълно готово.

Поднася се с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
45
30
20
10
Дай твоята оценка: