неделя, 1 февруари 2009 г.

Ориз на фурна с кашкавал/сирене и домати









2 чаени чаши вода
1 чаена чаша ориз
1 -1/2 чаена лъжица масло
1/2 чаена чаша нарязан зелен лук
3 скилидки чесън
2 чаена чаши прясно мляко
3/4 чаена чаша кашкавал/може да замените с топено сирене или да разделите сместа кашкавал със натрошено сирене/
3/4 чаена лъжица сол
1 супена лъжица брашно
1/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
2 яйца
2 средни домата, обелете и нарежете на ситно/2/3 ч.чаша/
1/2 чаена чаша Пармезан

























Кипнете водата за ориза/2 ч.чаши/ Прибавете ориза , покрийте с капак и оставете за 20 мин. да покъкри или докато течността се абсорбира. Охладете ориза под течаща вода.
В тиган разтопете маслото, прибавете нарязания лук, чесън, задушете за 2 - 3 мин. прибавете ориза, млякото, кашкавала/сиренето, брашното, солта, черния пипер и доматите.Разбъркайте докато се смесят съставките.
Намасляваме си съда в който ще печем. Изливаме сместа, покрийте отгоре със фолио печете в загряла фурна на 180гр. за 30 мин. или докато течността се поеме от ориза.
Извадете и охладете.
Смесете 2 яйца с Пармезана, излейте отгоре. Запечете за 15 мин.
Извадете и охладете, преди да нарежиите.


Няма коментари: