Порции: 4 | |
Необходимо време: 2 - 2,5ч. | |
Продукти: | |
Един шаран 1,5кг. Ориз 300гр. Една червена чушка Една зелена чушка Гъби 250гр. Луканка или сушеница 50-100гр. Маслини 6-7 бр. Червен лук 1-голяма глава Домат 1 бр. Черен пипер Сол Чубрица | |
Начин на приготвяне: | |
За плънката: Леко кипваме 1/3 от ориза към него прибавяме ситно нарязани - 1/3 от гъбите, луканката(сушеницата), и маслините. Осоляваме плънката като и добавяме чубрица и малко черен пипер. С така готовата плънка пълни ме вече изчистения шаран зашиваме го и го поставяме в омазнена тавичка. Покрай него поставяме останалия ориз, гъбите нарязани по на едро и на рендосания домат. Осоляваме и поръсваме с малко черен пипер. Шарана го нацепваме по ширина и поставяме чушките нарязани на лентички (парче зелена парче червена). И печем. |
четвъртък, 6 януари 2011 г.
Пълнен Шаран с ориз и гъби на фурна
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар