Bestbuyiptv

четвъртък, 6 януари 2011 г.

Пълнен Шаран с ориз и гъби на фурна


Порции: 4
Необходимо време: 2 - 2,5ч.

Продукти:
Един шаран 1,5кг.
Ориз 300гр.
Една червена чушка
Една зелена чушка
Гъби 250гр.
Луканка или сушеница 50-100гр.
Маслини 6-7 бр.
Червен лук 1-голяма глава
Домат 1 бр.
Черен пипер
Сол
Чубрица

Начин на приготвяне:
За плънката:
Леко кипваме 1/3 от ориза към него прибавяме ситно нарязани - 1/3 от гъбите, луканката(сушеницата), и маслините. Осоляваме плънката като и добавяме чубрица и малко черен пипер.
С така готовата плънка пълни ме вече изчистения шаран зашиваме го и го поставяме в омазнена тавичка. Покрай него поставяме останалия ориз, гъбите нарязани по на едро и на рендосания домат. Осоляваме и поръсваме с малко черен пипер.
Шарана го нацепваме по ширина и поставяме чушките нарязани на лентички (парче зелена парче червена). И печем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар